HTML

Csillagász

Egy rejtélyes sötét energia folyamatosan tépi szét Univerzumunkat. Ez az energia idézte elő az ősrobbanást is. Vajon még mennyi időnk van még? Ha érdekel a folytatás, Kattints! tásrsoldalunk: www.filmezzweben.hu


Holdfázis

Weblink Linkgyűjtemény Linkkatalógus Megasztár Linkkatalogus.net

Friss topikok

Linkblog

A Csillagászat Alapjai 1. rész

Csillagász 2010.05.10. 13:54

 1. Lépés: A megfelelő távcső.

Ne vegyél rögtön kétmillióért hatalmas Newton távcsöveket! Valami olcsóbbat, kérdezz meg valaki hozzáértőt! Én (ugyan nem vagyok szakértő) erősen ajánlom a Celestron Powereeker 70 EQ-t. Kezdőknek ez tökéletes. Amúgy max. 175-szörös nagyítása van. Az elég sok. Figyelem! A finommozgatás nagyon fontos.

2. Lépés: kiegészítők

Ami nagyon fontos egy kezdő számára, az a holdszűrő. Szűrő nélkül csak egy sárgán világító pacsnit látsz. Powerseeker 70 EQ-hoz 10x10-es méret kell. Hasznos lehet a napfényszűrő, hogy nappal is használhasd távcsövedet! Ami még elengedhetetlen, az a csillagászati évkönyv. Ebben benne vannak az egész évi események pl.: mikor hol lesz egy-egy bolygó és mennyire jól látható.

A kiegészítőkhöz ajánlom a Makszotuvot.

 

3. Lépés: Mit nézzek az égen?

Közeli égitesteket. A csillagászat nem a csillagokról szól. A csillag csak egy pötty. Viszont csillagon kell belőni a kistávcsövet. A hold nagyon látványos és könnyű is megtalálni. A Vénuszt szintén elég könnyű megtalálni. Ha találsz egy bolygót, az mindig hatalmas élmény. A két leglátványosabb bolygó szerintem a Szaturnusz és a Ceres. A felsorolt égitestekről mind olvashatsz a blogomon.

Címkék: alapok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagasz.blog.hu/api/trackback/id/tr441989706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Csillagász Banner
Csillagászat - Csillagászat - Csillagászat - Csillagászat