HTML

Csillagász

Egy rejtélyes sötét energia folyamatosan tépi szét Univerzumunkat. Ez az energia idézte elő az ősrobbanást is. Vajon még mennyi időnk van még? Ha érdekel a folytatás, Kattints! tásrsoldalunk: www.filmezzweben.hu


Holdfázis

Weblink Linkgyűjtemény Linkkatalógus Megasztár Linkkatalogus.net

Friss topikok

Linkblog

Az antianyag

Csillagász 2010.03.25. 18:17

Az antianyag fogalma:

Az anyag ellentéte.Amikor az antianyag összeütközik valamilyen anyaggal, mindkettő megsemmisül.A svájci részecskegyorsítóban gyártanak ilyen anyagot, illetve a napkitörésekkor keletkezik.

A részecskegyorsítóban tárgyakat ütköztetnek össze közel fénysebességgel ilyen fémcsövekben:

 

 

Ezután kétöklömnyi fémtartályokban tárolják, amiben mágneses rendszerrel gátolják azt, hogy az antianyag hozzáérjen a tartályhoz.(erről sajnos nem találtam képet sehol)

 

Veszélyei és hasznosítása

Ha rendelkeznénk jelentős mennyiségű antianyaggal, azzal felrobbanthatnánk akár egész New Yorkot.(ez a jelentős mennyiség nem valami sok)Azonban ennyi antianyagot előállítani mai technikával és mindössze egy részecskegyorsítóval akár egymilliárd évbe is beletelne.

 

Howe bizonyos források szerint egy antianyag meghajtású ˝űrvitorlást˝ szeretne építeni, mellyel lehetséges lehetne űrexpedíciókat szervezni.

Ennek a főkorláta az, hogy ehhez is jelentős mennyiségű antianyagra van szükség.

 

Nem tudhatjuk, mennyire fog fejlődni a technikánk, de az biztos, hogy a mi életünkben még nem foglyák hasznosan(!) hasznosítani.

 

Címkék: fura cuccok antianyag

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagasz.blog.hu/api/trackback/id/tr1001868396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Csillagász Banner
Csillagászat - Csillagászat - Csillagászat - Csillagászat