HTML

Csillagász

Egy rejtélyes sötét energia folyamatosan tépi szét Univerzumunkat. Ez az energia idézte elő az ősrobbanást is. Vajon még mennyi időnk van még? Ha érdekel a folytatás, Kattints! tásrsoldalunk: www.filmezzweben.hu


Holdfázis

Weblink Linkgyűjtemény Linkkatalógus Megasztár Linkkatalogus.net

Friss topikok

Linkblog

A gömbvillám - mi is ez?

Csillagász 2011.02.20. 17:07

 Rengetegen állítják, hogy a gömbvillámot egy normális villám tol maga előtt a föld felé. Mások szerint a becsapódás helyén keletkezik a jelenség ezután kb. 10 másodpercig lesz megfigyelhető. Egyébként jelentősen erősebb és veszélyesebb, mint a megszokott villámok. Némelyik akár a falom is képes áthatolni, szóval kevés dolog van, ami ettől megvédhet. Ráadásul a talaj közelében halad, így még inkább veszélyes lehet. Ami még félelmetesebb, hogy zárt térben is képes keletkezni meghazudtolva ezzel az előző két állítást. (ez alatt azt kell érteni, hogy megjelenik a lakásban)

    Méretük a néhány cm-től a néhány méterig terjedhet, de általában narancs vagy labda méretűek. Leggyakrabban gömb, ritkábban körte vagy szivar alakúak; viszonylag gyakran vetnek szikrákat. A villámoknál sokkal lassabbak, sőt néha megállnak. Robbanással, vagy elhalványulással érnek véget.

A kialakulásáról inkább nem is írok semmit, hiszen minden elmélet csak enyhe feltételezéseken alapul. 

a jelenség maga....

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagasz.blog.hu/api/trackback/id/tr922675006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Csillagász Banner
Csillagászat - Csillagászat - Csillagászat - Csillagászat